Koirametsä ja koko perheen retkeilymetsä!

Haukkumaa on koirametsä Valkeakosken Pyörönmaalla. Kahden hehtaarin kokoinen metsäalue on aidattu kaksi metriä korkealla verkkoaidalla ja alueelta löytyy grillikota, yöpymislaavu, katettu ruokailualue sekä puucee. Alue sopii mainiosti myös retkeilymetsäksi koko perheelle tai kaveriporukalle.

Haukkumaa varataan yksityiseen käyttöön, joten sinä itse päätät ketä metsässä on varaamallasi ajankohdalla. Muita ei tule vastaan! Varaat vain vuoron kalenterista ja saat sähköpostiisi porttikoodin, jolla pääset sisään!

Tule koirasi kanssa ulkoilemaan alueelle tunniksi tai kahdeksi tai varaa koko päivä käyttöösi. Grillaa kodassa makkaraa tai tee viiden tähden illallinen nuotion ääressä. Meiltä saat käyttöösi myös muurikkapannun vaikkapa lettujen paistoon. Juo aidot nuotiolla tehdyt nokipannukahvit nauttien samalla metsän tunnelmasta. Samaan aikaan koirasi temmeltää ympäri metsää nauttien vapauden riemusta omilla ehdoillaan. Haukkumaassa sinun ei tarvitse pelätä vastaantulevia metsäneläimiä, koiria tai ihmisiä. Täällä voit olla rauhallisin mielin!

Metsä on suurimmaksi osaksi valaistu, joten Haukkumaassa vierailu onnistuu myös pimeän aikaan. Illalla metsässä onkin aivan omanlaisensa sadunomainen tunnelma. 

Haukkumaan koirametsä Haukkumaan koirametsä Haukkumaan koirametsä Haukkumaan koirametsä Haukkumaan koirametsä "Monipuolista liikkumista mitä parhaimmassa ympäristössä"

Leikkitreffejä, rotutapaamisia, koulutuksia

Leikkitreffeillä koira pääsee tapaamaan lajitovereitaan. Tämä on tärkeää erityisesti pennuille ja nuorille koirille, jotta koirasta kasvaa muihin lajitovereihin luottavaisesti ja ystävällisesti suhtautuva yksilö. Leikkitreffejä järjestetään eri kokoluokille, näin treffeillä on aina suurinpiirtein oman kokoisia leikkikavereita. 

Haukkumaa on loistava paikka myös rotutapaamisten järjestämiseen. Oletko kenties koiran kasvattaja ja haluaisit järjestää pentueelle sisarustapaamisen. Omistajat pääsevät vaihtamaan pentukuulumisia samalla kun koirat kehittävät sosiaalisia taitojaan. 

Rotuyhdistysten kokoontumiset onnistuu meillä myös hienosti. Kotaan mahtuu grillailemaan hyvin jopa 10-12 henkilöä kerrallaan. Ja taukokatoksessa on lisätilaa ruokailun järjestämiseen. 

Metsä on oiva paikka myös koiran kouluttamisharjoituksiin. Oletko koirankouluttaja ja haluaisit järjestää kurssin ulkona, mutta suljetulla alueella? 

Rotuyhdistykset, kasvattajat ja kouluttajat voivat varata ajan samalla periaatteella kuin muutkin asiakkaat eli varauksen voi tehdä itse verkkoajanvarauksen kautta paitsi yli 6 tunnin varauksissa tulee aina ottaa yhteyttä Haukkumaahan!

Haukkumaan grillikota ja taukokatos Haukkumaan grillikota ja taukokatos Haukkumaan grillikota ja taukokatos Haukkumaan grillikota ja taukokatos Haukkumaan grillikota ja taukokatos "Liikkumisen riemua koiran ehdoilla"

Monipuolinen metsämaasto

Haukkumaa on monipuolista metsämaastoa. Havupuuvoittoinen metsä koostuu nuoremmasta ja valoisammasta alueesta, jossa grillikotakin sijaitsee sekä hämyisemmästä vanhemmasta alueesta. Metsän kivet, kannot ja maaston vaihtelut kehittävät ja tukevat koiran motoriikkaa, tasapainoa ja lihaksia. 

Erityisesti pentukoiralle ja nuorelle koiralle on tärkeää liikkua monipuolisessa vaihtelevassa maastossa. Metsän pehmeä alusta on lisäksi hellempi koiran nivelille kuin kova asfaltti. Vapaana metsässä ollessaan koira saa liikkua juuri sitä tahtia, mitä itse haluaa samalla haistellen, kaivaen ja tutkien ympäristöään. 

Koirametsän puista on leikattu alimmat oksat pois, jotta koirien olisi turvallisempaa temmeltää. Metsässä on avarampia kohtia kovempaan vauhtiin ja tiheämpiä paikkoja piiloutumiseen. Kesällä metsä suojaa auringon paahteelta ja talvella kylmältä tuulen viimalta. 

Parkkialueelta grillikota-alueelle kulkee leveä polku, jossa pääsee myös lastenvaunujen kanssa. Kapeampia kävelypolkuja risteilee ympäri metsän kulkemista helpottamaan. Polut sopivat mainiosti myös vauhtia rakastavan koiran juoksuradaksi. Kaikki polut on valaistu pimeän aikaan ja valonkajo ulottuu laajalle metsään. Vain pieni osa metsästä on vielä valaisematta. Otsalamppu on kuitenkin hyvä olla mukana sähkökatkojen varalta.

            

Haukkumaan leikkitreffit Haukkumaan leikkitreffit Haukkumaan leikkitreffit Haukkumaan leikkitreffit Haukkumaan leikkitreffit "Koirakavereita leikkitreffeiltä"